de start
van onze kweek
van onze kweek
onze passie
Nadat wij in het restaurant lange tijd werkten met het Amerikaans angus vlees (usda prime) en dit soms moeizaam verliep alsook negatieve ecologische voetafdruk zijn we gestart in 2015 met het importeren van hoog kwaliteits angus embryo's vanuit Amerika.
draagkoeien
kweekbedrijf Frankrijk
Deze werden dan geplaatst in draagkoeien bij de familie cocquit in pittem langzamerhand hebben wij een mooie kwalitatieve kudde opgebouwd in zwevegem. Waarbij we reeds stieren verkochten aan crv belgie een partner van ons in polen en naar ons eigen kweekbedrijf in Frankrijk.
uitgestrekte weiland
boerderij
Vorig jaar is de boerderij opgestart (domaine de drulon) in hartje frankrijk op uitgestrekte weiland kunnen de runderen winter en zomer buiten lopen naar believen de runderen zijn zelfredzaam hoornloos en de kalveren worden natuurlijk geboren. Op de weides ingezaaid met kruiden en klavers kunnen ze zichzelf in alle rust ontwikkelen tot volwaardige runderen.
natuurlijke wijze
afmesting helkijn
De kalveren van onze Black Angus-runderen worden op natuurlijke wijze geboren en blijven daarna minstens zes maanden bij de moeder. Ze worden dus niet meteen op flesvoeding gezet, zoals bij de meeste kweekdieren wel het gevallen is. Zo krijgen we puur kwaliteitsvlees. De familiale band bij Black Angus-runderen is van nature heel sterk, dat willen we respecteren.
uitgestrekte weides
Natuurlijke kuddes
De natuurlijke kuddes – moederdieren, dekstieren en kalveren – grazen minstens 24 maanden in onze uitgestrekte weiden in Polen en Midden-Frankrijk. Op die manier grazen en hooien ze minstens twee seizoenen zonder dat ze extra krachtvoer toegediend moeten krijgen. Zo kunnen ze in alle rust tot ontwikkeling komen. Dat doen we heel bewust: we mikken namelijk niet op snelle groei of massatoename, maar op kwaliteit.
samengesteld mengsel
klassieke muziek
Na de weideperiode worden de grassfed vaarzen en ossen vier maanden afgemest op stro, met klassieke muziek op de achtergrond. De groepen van vijf tot tien dieren krijgen in Helkijn een door ons samengesteld mengsel bestaande uit enkelvoudige ruwvoeders, enkelvoudige granen lijnzaadschilfers – die laatste vormen dankzij hun unieke eigenschappen een bron van eiwit en plantaardige olie, ideaal voor de aanmaak van de juiste, gezonde, culinaire vetzuursamenstelling. Dat rantsoen vullen we aan met de nodige mineralen.
voorliefde
Restaurant argendael
Wij hebben reeds vele jaren een voorliefde voor hoog kwaliteits vlees we hebben lange tijd gezocht om het beste uit ons vlees naar boven te brengen.
smaken optimaliseren
onze werkwijze
Wij schroeien ons vlees in het vet van de runderen een selectie kruiden en garen verder in de houtskool oven dit om alle smaken te optimaliseren.